Cursusdag Jeuk en Allergie bij de hond

Werk je in de dierenbranche en wil je meer weten over jeuk en allergie bij de hond?
Dan is deze cursusdag iets voor jou!

Wat: een viertal lezingen incl. goed verzorgde lunch, koffiepauzes, onbeperkt drinken (koffie, thee, fris en water), hand-outs, schrijfwaren en aanwezigheidscertificaat
Waarover: Jeuk en Allergie bij de hond
Doelgroep: dierprofessionals
Kosten:
 150,- euro per persoon incl. 21% BTW
Spreker/organisator: dierenarts Kelly van Amersfort

Tijdens deze leerzame maar intensieve dag neem ik jullie mee in de wereld van de dermatologie.

Lezingen en onderwerpen
– Jeuk: wat is het en wat zijn mogelijke oorzaken?
– Jeukende huidaandoeningen: vlooien, mijten, bacteriën, gisten en voedselovergevoeligheid
– Oorontsteking: van A tot Z
– Atopie: oorzaak, symptomen, diagnose en behandeling

Uiteraard bespreken we tijdens deze cursusdag het stappenplan en hoe we jeuk kunnen behandelen.

Algemene voorwaarden:
Opgeven kan via info@huidadviesvoordieren.nl door uw naam, adres en woonplaats en/of bedrijfsgegevens door te geven. Wanneer u zich inschrijft gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en bijbehorende betaalverplichting. Bij tijdig annuleren ontvangt u uw inschrijfgeld terug (minus €9,95 administratiekosten). Dit kan tot uiterlijk 4 weken vóór de cursusdatum. Meldt u zich tussen de twee en vier weken van te voren af, dan geldt er een restitutie van 50% van het cursusgeld, ook hier worden de administratiekosten in rekening gebracht. 

Dit jaar organiseer ik géén cursusdag Jeuk en Allergie bij de hond meer.
Wel is het mogelijk om de cursusdag zélf te organiseren. Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte, stuur een e-mail naar info@huidadviesvoordieren.nl

Meer informatie over de lezingen

Lezing Jeukende hond – wat te adviseren

Tijdens deze lezing krijg je antwoord op de volgende vragen: Wat is jeuk en welke aandoeningen kunnen dit veroorzaken? Wat is er belangrijk bij het opwerken van een hond met jeuk en waar let de dierenarts op? Welke stappen moeten er genomen worden en welke onderzoeken komen er aan te pas?

Lezing Veel voorkomende jeukende huidaandoeningen

Na de koffiepauze gaan we direct door met deze pittige lezing over veel voorkomende jeukende huidaandoeningen. Onderwerpen: vlooien, mijten, huidinfecties (bacteriën en gisten) en voedselovergevoeligheid. 

Lezing Oorontsteking – van A tot Z

Oren en oorontsteking, er is een hoop over te vertellen. In deze lezing beginnen we bij het begin: de anatomie en fysiologie van het oor (oorsmeer, de buitenste gehoorgang, micro-klimaat). Daarna volgt informatie over ontstekingen van de oren (klachten, diagnose, behandeling). We bespreken ook de oorzaken van een oorontsteking, chronische klachten en bijkomende infecties (+ antibiotica resistentie). 

Lezing Atopie

We sluiten de dag af met de lezing over omgevingsallergie (atopie). Wat is een allergie en kunnen honden hooikoorts krijgen? Welke symptomen hebben honden met atopie en waardoor ontstaan de klachten? Leer meer over het afweersysteem en diens rol bij atopie, de huidbarrière en jeukdrempel. Wat valt er allemaal te weten over huismijten en pollen? Hoe wordt de diagnose gesteld en hoe zit ’t met de behandeling? We bespreken mogelijke behandelingsvormen zoals anti-jeuk medicijnen en ondersteuning van de huidbarrière.

Programma

09:00 – 09:20
Ontvangst met koffie/thee + lekkernij

09:20 – 09:30 uur 
Introductie

09:30 – 10:30
Jeukende hond – wat te adviseren

10:30 – 10:45
Koffiepauze

10:45 – 12:30
Veel voorkomende jeukende huidaandoeningen

12:30 – 13:30
Lunch (luxe broodjes of buffet)

13:40 – 14:30
Oorontsteking – van A tot Z

14:30 – 16:00
Atopie: symptomen, diagnose

16:00 – 16:15 pauze

16:15 – 17:00
Atopie: behandeling