Wie ben ik?

Ik ben Kelly van Amersfort; een enthousiaste, zorgzame en gedreven dierenarts. 

In 1988 ben ik geboren in Rotterdam, waar ik negentien jaar heb gewoond. Voor de studie Diergeneeskunde ben ik naar Utrecht verhuisd. Met veel plezier heb ik daar gewoond en gestudeerd. Kort na het behalen van mijn dierenartsdiploma ben ik naar Nijmegen verhuisd. 
Ik woon hier samen met mijn vriend, twee lieve katten (Dash en Loki) en onze huiskonijntjes Tor en Ivy.

In mijn vrije tijd ben ik graag bij familie en vrienden en beoefen ik diverse sporten. Ik hou ook van films en series kijken, winkelen, lezen en reizen. 

Als dierenarts met een eigen bedrijf ben ik veel aan het werk en altijd bezig. Na mijn afstuderen heb ik bij diverse praktijken in Nederland gewerkt maar ik kon telkens mijn draai niet vinden. Tot ik mijzelf ging toeleggen op de dermatologie en in 2016 Huidadvies voor dieren heb opgericht. 

Het begin ...

In 2006 ben ik met de opleiding Diergeneeskunde begonnen en zeven jaar later afgestudeerd als dierenarts Gezelschapsdieren. Als klein meisje wist ik al dat ik later dierenarts wilde worden. Toen kon ik natuurlijk nog niet weten wat dat precies betekende maar het leek mij helemaal geweldig om dieren beter te maken. 

Na het behalen van mijn diploma kon ik meteen aan de slag bij een praktijk in Rotterdam, mijn geboortestad. Al vrij snel na mijn afstuderen ontstond er een interesse voor dermatologie. Dit deelgebied is niet bij alle dierenartsen even populair. Er bestaan veel verschillende soorten huidaandoeningen en de verschijnselen lijken vaak op elkaar. Dit maakt dermatologie een zeer uitgebreid en lastig onderdeel van de diergeneeskunde. Het oplossen van huidproblemen levert vaak veel frustratie en ongeduld op. Tijdens de studie vond ik dermatologie helemaal niet leuk en raakte ik gefrustreerd door alle mogelijkheden. 

Waarom dermatologie?

In 2014/2015 werkte ik bij een grote gezelschapsdierenpraktijk waar we gestimuleerd werden om ons meer toe te spitsen op één deelgebied. Ik was toen 1-1,5 jaar aan het werk als dierenarts en vond diverse disciplines leuk. Katten- en konijnengeneeskunde, tandheelkunde, gedrag en voeding … en gek genoeg dermatologie. Van het één van kwam het ander en ik nam het stokje over van één van mijn collega’s. 

Ik ben dermatologie boeken gaan lezen en voor mij betaalbare nascholingen gaan volgen (cursussen, lezingen en webinars). Hoe meer ik leerde, hoe leuker ik het vond. 

In 2015 kwam ik ook de eigenaresse van Maxani Animal Healthcare tegen op de praktijk. Zij vertelde in alle enthousiasme over haar producten en dat inspireerde mij nog meer. Bij de praktijk heb ik een dermatologie consult opgezet. Met zelfgemaakte stappenplannen en informatiebrieven ben ik toen steeds meer huidpatiënten gaan behandelen. 

Specialisatie

In 2015 ben ik lid geworden van de European Society of Veterinary Dermatology (ESVD). Een jaar later heb ik mij middels intensieve nascholing verder toegelegd op de dermatologie.

In juni 2016 ben ik als Royal Canin Young Vet naar Bordeaux afgereisd voor het World Congres of Veterinary Dermatology (WCVD8). Hier heb ik naast 4 dagen vele lezingen te hebben bijgewoond, een 3-tal verdiepingscursussen gevolgd: (1) dermatoscopy, (2) Basic Cytology en (3) Allergen Identification for ASIT. 

De afgelopen jaren heb ik elk jaar het Europese ESVD congres bijgewoond. Daarnaast heb ik aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) een dermatologie opleiding gevolgd. Voor deze opleiding ben ik in 2016, 2017 en 2018 twee weken naar Wenen geweest om drie dermatologie cursussen te volgen (drie niveau’s). Na het volgen van deze cursussen bestaat er de mogelijkheid om een Master-opleiding te starten of een ‘Certificate’ traject te volgen. 

Voor een uitgebreid overzicht van mijn werkzaamheden en ervaring verwijs ik u naar mijn LinkedIn pagina.

Momenteel ben ik als eerstelijnsdierenarts werkzaam bij Dierenkliniek Kwint in Wijchen. Voor de behandeling van huidpatiënten werk ik ook bij andere praktijken in Gelderland (klik hier).

Van het één kwam het ander … hoe meer ik leerde, hoe leuker ik het vond. 

Kelly van Amersfort

dierenarts