Wie ben ik?

Ik ben Kelly van Amersfort; een enthousiaste, zorgzame en gedreven dierenarts. 

Ik ben geboren (1988) en getogen in Rotterdam. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik ingeloot voor de opleiding Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Voor de studie ben ik naar Utrecht verhuisd. Ik woon inmiddels al ruim 6 jaar in Nijmegen, samen met mijn vriend, twee lieve katten (Dash en Loki) en onze huiskonijntjes Tor en Ivy.

Na mijn afstuderen in 2013 heb ik bij verschillende praktijken in Nederland gewerkt. Eind oktober 2016 heb ik mij als zelfstandig dierenarts bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Dat was het begin van Huidadvies voor Dieren. Eén jaar later heb ik mijn baan in loondienst opgezegd om mijn droom achterna te gaan. 

Als dierenarts met een eigen bedrijf ben ik veel aan het werk en eigenlijk altijd bezig. In mijn (spaarzame) vrije tijd ben ik graag bij familie en vrienden en beoefen ik diverse sporten. Ik hou ook van films en series kijken, winkelen, lezen en reizen. 

Het begin ...

In 2006 ben ik met de opleiding Diergeneeskunde begonnen en zeven jaar later afgestudeerd als dierenarts Gezelschapsdieren. Als klein meisje wist ik al dat ik later dierenarts wilde worden. Toen kon ik natuurlijk nog niet weten wat dat precies betekende maar het leek mij helemaal geweldig om dieren beter te maken. 

Na het behalen van mijn diploma kon ik meteen aan de slag bij een praktijk in Rotterdam. Al vrij snel na mijn afstuderen ontstond mijn interesse voor dermatologie. Dit deelgebied is niet bij alle dierenartsen even populair. Er bestaan veel verschillende soorten huidaandoeningen en de verschijnselen lijken vaak op elkaar. Dit maakt dermatologie een zeer uitgebreid en lastig onderdeel van de diergeneeskunde. Het oplossen van huidproblemen levert vaak veel frustratie en ongeduld op. Tijdens de studie vond ik dermatologie helemaal niet leuk en raakte ik gefrustreerd door alle mogelijkheden. 

Waarom dermatologie?

In 2014 werkte ik bij een grote gezelschapsdierenpraktijk waar we gestimuleerd werden om ons meer toe te spitsen op één deelgebied. Ik was toen 1-1,5 jaar aan het werk als dierenarts en vond meerdere disciplines leuk: katten- en konijnengeneeskunde, tandheelkunde, gedrag en voeding … en dermatologie. Van het één van kwam het ander en ik nam het stokje over van één van mijn collega’s. 

Ik ben dermatologie boeken gaan lezen en voor mij betaalbare nascholingen gaan volgen (cursussen, lezingen en webinars). Hoe meer ik leerde, hoe leuker ik het vond. 

In 2015 kwam ik Miriam de eigenaresse van Maxani Animal Healthcare tegen op de praktijk. Zij vertelde in alle enthousiasme over haar producten en dat inspireerde mij nog meer.

Ik ben begonnen met een dermatologie consult (meer tijd en andere consult tarieven). Met zelfgemaakte stappenplannen en informatiebrieven kreeg de dermatologie in de praktijk meer vorm. Ik ben toen steeds meer huidpatiënten gaan behandelen en de eerste second opinions en verwijzingen volgde niet veel later.

Specialisatie

In 2015 ben ik lid geworden van de European Society of Veterinary Dermatology (ESVD). Een jaar later heb ik mij middels intensieve nascholing verder toegelegd op de dermatologie.

Bij de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) heb ik een dermatologie opleiding gevolgd. Voor deze opleiding ben ik in 2016, 2017 en 2018 twee weken naar Wenen geweest om totaal drie dermatologie cursussen te volgen (drie niveau’s). Na het volgen van deze cursussen is het mogelijk om een Master-opleiding te starten of een ‘Certificate’ traject te volgen. 

In juni 2016 ben ik als Royal Canin Young Vet naar Bordeaux afgereisd voor het World Congres of Veterinary Dermatology (WCVD8). Hier heb ik naast 4 dagen vele lezingen te hebben bijgewoond, een 3-tal verdiepingscursussen gevolgd: (1) dermatoscopy, (2) Basic Cytology en (3) Allergen Identification for ASIT. 

Hierna had ik de smaak te pakken en heb ik vele congressen en dermatologie nascholingen bijgewoond. Ik ben zelfs in 2018 voor één nascholingsdag naar Sofia, Bulgarije gevlogen.

Voor een uitgebreid overzicht van mijn werkzaamheden en ervaring verwijs ik u naar mijn LinkedIn pagina.

Van het één kwam het ander … hoe meer ik leerde, hoe leuker ik het vond. 

Kelly van Amersfort

dierenarts