Huidadvies voor Dieren

Informatieve website over huidproblemen voor huisdiereigenaren

Boompollenallergie bij hond en kat

In dit artikel vind je allerlei informatie over bomen waar honden en katten allergisch voor kunnen zijn. Hoe zien er ze eruit? Wanneer bloeien ze? etc.

Help, mijn kat likt zich kaal!

Alopecia is de medische term voor kaalheid. Er zijn verschillende vormen en oorzaken van alopecia. In dit artikel lees je meer over zelf veroorzaakte kaalheid.

Pollenallergie: een overzicht

Dieren met een omgevingsallergie kunnen op pollen van diverse planten reageren. In dit artikel vind je een overzicht van gras-, boom- en kruidenpollen.

Mucinose van de huid

Samenstelling van de huid De huid van dieren en mensen bestaat uit verschillende onderdelen en componenten. De lederhuid (dermis) is een bindweefsellaag onder de opperhuid (epidermis). Het bestaat uit een ‘extracellulaire matrix’ (ECM) met o.a. collageen en elastine (eiwitten). De ECM bestaat uit een netwerk van verschillende moleculen en mineralen en heeft als belangrijke functie […]

Het eliminatiedieet bij hond en kat

Jeuk, oorontsteking of andere huidklachten kunnen veroorzaakt worden door voedselovergevoeligheid. De diagnose wordt gesteld met een eliminatiedieet. In dit artikel lees je meer hierover.

Oorcleaners voor dieren

In dit artikel lees je meer over oorsmeer en oorreinigers (oorcleaners). Je vindt een overzicht met alle oorcleaners en eigenschappen per product.